עוזרת לאנשים שמרגישים תקועים בתחום אחד או יותר לעשות את הצעד הבא להגשמת המטרות שלהם בעזרת שיטות מגוונות.
חודש שבט בראי הקבלה
חודש שבט בראי הקבלה
חודש שבט מקושר למזל דלי
הסוד של דלי המים הזה טמון בפסוק "וזרקתי עליכם מים טהורים"
[יחזקאל ל"א, כ"ה].
אנו נולדים טהורים כמים זכים. עם השנים, המים שלנו נהיים עכורים בעקבות האנוכיות שאנו מפתחים.
המודעות הטהורה שלנו יודעת מהו הייעוד / המימוש שלנו, אך הפעולות שאנו עושים וחווים במהלך חיינו מעכירות את הצלילות הטהורה. לכן, אנו חיים חיים מלאי ספק ובלבול.
בחודש שבט קיימת איכות של אנרגיה מטהרת למודעות ולחיבור שלנו לעצמנו, זהו אור המוזרם אלינו מלמעלה ומתאים לכ"א מאיתנו אישית וליקום כולו. רק מי שיהיה החודש בהתכוונות, בעבודה פנימית לטיהור פנימי ואיזון מידות האדם, במודעות וברצון אמיתי לבהירות ולחיבור פנימי ואמיתי – ייהנה ממתנה זו.
הזדמנות נהדרת לעשות מדיטציה / דמיון מודרך ולדמיין את האנרגיה הזו כאור גדול ש"נשפך" כמו מפל מים מהשמיים אליך, שוטף את גופך וממלא אותך.
ט"ו בשבט – ראש השנה לאילנות, מצויין בדיוק באמצע חודש טבת, כשהירח מלא. זהו החיבור המלא, המבטא שלמות, חיבוק לכח הפנימי של האדם. האיחוד בין הטבע למה שלמעלה מהטבע, בין הגשמי לרוחני. ביום זה יש כוחות של איזון. שם המודעות יכולה לבוא לידי ביטוי.
בחודש שבט הטבע כמו נולד מחדש, מתעורר לחיים. ואנו חוגגים באכילת פירות מתנובת הארץ וכן משבעת המינים בהם התברכנו בא"י: חיטה, שעורה, גפן, תאנה, רימון, זית ותמר.
ועוד ממש טיפה לעומק העניין: בסיפור חטא האדם הראשון- ברור כי התכונה שהאדם יועד לברור בין האמת והשקר, בין טוב לרע, היא ייחודית לאדם. כאשר נפל האדם לעורמת הנחש וחטא באכילה מעץ הדעת, נכנס ללא הכנה מוקדמת לספק. אמנם, הנחש ידע כי ייעוד האדם לעסוק בספק, אך על האדם היה להתכונן וללמוד לפני כן מ"עץ החיים" – כך היה מקבל האדם את הידע להבחין בין טוב לרע, המעורבבים.
לאחר חטא האדם הראשון נותר האדם ללא הידע הייחודי לברור בין טוב לרע.
לפני החטא- היה האדם כמלאך ללא שמץ רע. לאחר החטא- החל האדם לבחון את העולם במושגי "טוב" ו "רע" ונאלץ להתמודד עם שני אלה. מאז אנו רואים וחווים את ההתמודדות היומיומית בין טוב לרע, בעיקר בגשמיות.
על האדם להגשים את ייעודו בעולם –
לברור את הטוב מתוך הרע
להסיר ספקות
להשתמש בטוב שברר
להפוך את הרע לטוב – זוהי מיומנות נרכשת ואל כ"כ פשוטה אשר יש להשקיע בה ולפתח אותה. זוהי, למעשה, עבודת המידות- מה עושים ומה לא ואיך… חודש טוב ועבודה נעימה ומוצלחת !!!
One thought on “חודש שבט בראי הקבלה”